Bo(c)k Bier 2013

Het heeft even geduurd, maar daar is hij dan eindelijk, de uitslag van de Bo(c)k Bier 2013 beproeving:
Bo(c)k Bier 2013

Advertisements

3 thoughts on “Bo(c)k Bier 2013

 1. Bron: http://www.speciaalbier.com/texels-bier.html

  Texels Bock opnieuw in de prijzen: Zilver van de vakjury

  Texels Bock is bekroond met zilver tijdens de jaarlijkse verkiezing van het ‘Beste bokbier van Nederland’. Deze competitie heeft eind oktober plaatsgevonden tijdens het PINT bockbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Voor ons een geweldig resultaat!

  Tijdens het 36e PINT bockbierfestival heeft de jury voor de competitie van het beste bokbier 49 bieren beoordeeld. De 25 vakkundige personen zoals brouwers, bierkeurmeesters en biersommeliers uit binnen- en buitenland hebben ’t Goeye Goet Bockbier van Brouwerij Nederlands Openluchtmuseum als beste benoemd. De derde plaats is voor de Gewaeghde Bock van Stoombierbrouwerij De Bekeerde Suster.

  De tweede plaats van Texels Bock bevestigt opnieuw de kwaliteit van ons Texelse bier, dat jaarlijks bij verschillende competities in de prijzen valt. Bij de brouwerij op Texel ging dan ook de vlag uit toen het zilveren resultaat bekend werd. We zijn trots op de prijzen die we elk jaar winnen. Het is een groot compliment voor het hele brouwerijteam.

  Wij doen ieder jaar opnieuw ons best om met Texelse ingrediënten een mooie Texels Bock te brouwen in onze ambachtelijke brouwerij. De karameltonen en zachte volle smaak dragen zeker bij aan de waardering.

  Gedurende het gehele bokseizoen is Texels Bock te bestellen bij de Texelse Bierbrouwerij.

 2. Het Lekkerste Bockbier van Nederland!
  Toonaangevend sinds 2001

  In oktober 2001 heeft een organisatiecomité dat gezamenlijk is opgericht door twee genootschappen van bierliefhebbers, te weten het biergilde “De Dubbele Arend” uit Purmerend en het biergilde “Geheim Genootschap Arendsnest” uit Amsterdam voor de eerste maal de blindproeverij “Het Lekkerste Bockbier van Nederland” (op fles) georganiseerd.

  In meer dan tien jaar is dit initiatief uitgegroeid tot een succesvolle en door de bierwereld uiterst serieus genomen megaproeverij dit jaar met 47 van fles te proeven bockbieren, en dan 139 proevers uit het gehele land.

  Uitslag 2013

  Standard Bockbier

  1e: Rodenburg Bronckhorster IJsselbock

  2e: La Trappe bockbier

  3e: De Gulzige Gans: Bokkige Bock

  4e: Amstel Bock

  5e: Texels Bock

  6e: Burg Herfstbock

  Zwaar Bockbier

  1e: Emelisse Imperial Dubbelbock

  2e: Rodenburg Bronckhorster Dubbelbock

  3e: Lindeboom Gouveneur Dubbelbock

  4e: Zeeburg Dubbelbock

  5e: Jopen Johannieter

  6e: SNAB IJsbok

  Impressie film van Fiona de Lange

  Uitreiking Lekkerste Bockbier van Nederland 2013

 3. Lekkerste bockbier van Nederland

  RHA – Bronckhorster IJsselbock van Brouwerij Rodenburg uit Rha is verkozen tot het lekkerste bockbier van Nederland. Een zichtbare ontroerde brouwmeester, Steve Gammage, nam de bescheiden zaterdagmiddag in Brouwerij ‘t IJ in Amsterdam in ontvangst.

  De prestigieuze verkiezing ‘Het Lekkerste Bockbier van Nederland’ werd dit jaar voor de dertiende maal gehouden. Tientallen brouwerijen uit heel Nederland deden mee aan de wedstrijd, waaronder de grote brouwerijen als Amstel, Grolsch en Hertog Jan. Er werd blind geproefd door 144 consumenten. De juryleden wisten dus niet welk bier ze proefden.

  Uitslag
  In de klasse Standaard Bokbieren won de Bronckhorster IJsselbock voor La Trappe van De Koningshoeve, de Bokkige Bock van de Gulzige Gans, Amstel Bock, Texels Bock en Burg Bock. In de categorie Zware Bockbieren won Emelisse Imperial Bock voor de Bronckhorster Dubbelbock van Brouwerij Rodenburg. Derde werd de Gouverneur Dubbelbock van Lindeboom, vierde Zeeburg Dubbelbock, vijfde Johannieter van Jopen en zesde de IJsbock van SNAB.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.