3 thoughts on “Bo(c)k Bier 2013

  1. Bron: http://www.speciaalbier.com/texels-bier.html

    Texels Bock opnieuw in de prijzen: Zilver van de vakjury

    Texels Bock is bekroond met zilver tijdens de jaarlijkse verkiezing van het ‘Beste bokbier van Nederland’. Deze competitie heeft eind oktober plaatsgevonden tijdens het PINT bockbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Voor ons een geweldig resultaat!

    Tijdens het 36e PINT bockbierfestival heeft de jury voor de competitie van het beste bokbier 49 bieren beoordeeld. De 25 vakkundige personen zoals brouwers, bierkeurmeesters en biersommeliers uit binnen- en buitenland hebben ’t Goeye Goet Bockbier van Brouwerij Nederlands Openluchtmuseum als beste benoemd. De derde plaats is voor de Gewaeghde Bock van Stoombierbrouwerij De Bekeerde Suster.

    De tweede plaats van Texels Bock bevestigt opnieuw de kwaliteit van ons Texelse bier, dat jaarlijks bij verschillende competities in de prijzen valt. Bij de brouwerij op Texel ging dan ook de vlag uit toen het zilveren resultaat bekend werd. We zijn trots op de prijzen die we elk jaar winnen. Het is een groot compliment voor het hele brouwerijteam.

    Wij doen ieder jaar opnieuw ons best om met Texelse ingrediënten een mooie Texels Bock te brouwen in onze ambachtelijke brouwerij. De karameltonen en zachte volle smaak dragen zeker bij aan de waardering.

    Gedurende het gehele bokseizoen is Texels Bock te bestellen bij de Texelse Bierbrouwerij.

  2. Het Lekkerste Bockbier van Nederland!
    Toonaangevend sinds 2001

    In oktober 2001 heeft een organisatiecomité dat gezamenlijk is opgericht door twee genootschappen van bierliefhebbers, te weten het biergilde “De Dubbele Arend” uit Purmerend en het biergilde “Geheim Genootschap Arendsnest” uit Amsterdam voor de eerste maal de blindproeverij “Het Lekkerste Bockbier van Nederland” (op fles) georganiseerd.

    In meer dan tien jaar is dit initiatief uitgegroeid tot een succesvolle en door de bierwereld uiterst serieus genomen megaproeverij dit jaar met 47 van fles te proeven bockbieren, en dan 139 proevers uit het gehele land.

    Uitslag 2013

    Standard Bockbier

    1e: Rodenburg Bronckhorster IJsselbock

    2e: La Trappe bockbier

    3e: De Gulzige Gans: Bokkige Bock

    4e: Amstel Bock

    5e: Texels Bock

    6e: Burg Herfstbock

    Zwaar Bockbier

    1e: Emelisse Imperial Dubbelbock

    2e: Rodenburg Bronckhorster Dubbelbock

    3e: Lindeboom Gouveneur Dubbelbock

    4e: Zeeburg Dubbelbock

    5e: Jopen Johannieter

    6e: SNAB IJsbok

    Impressie film van Fiona de Lange

    Uitreiking Lekkerste Bockbier van Nederland 2013

  3. Lekkerste bockbier van Nederland

    RHA – Bronckhorster IJsselbock van Brouwerij Rodenburg uit Rha is verkozen tot het lekkerste bockbier van Nederland. Een zichtbare ontroerde brouwmeester, Steve Gammage, nam de bescheiden zaterdagmiddag in Brouwerij ‘t IJ in Amsterdam in ontvangst.

    De prestigieuze verkiezing ‘Het Lekkerste Bockbier van Nederland’ werd dit jaar voor de dertiende maal gehouden. Tientallen brouwerijen uit heel Nederland deden mee aan de wedstrijd, waaronder de grote brouwerijen als Amstel, Grolsch en Hertog Jan. Er werd blind geproefd door 144 consumenten. De juryleden wisten dus niet welk bier ze proefden.

    Uitslag
    In de klasse Standaard Bokbieren won de Bronckhorster IJsselbock voor La Trappe van De Koningshoeve, de Bokkige Bock van de Gulzige Gans, Amstel Bock, Texels Bock en Burg Bock. In de categorie Zware Bockbieren won Emelisse Imperial Bock voor de Bronckhorster Dubbelbock van Brouwerij Rodenburg. Derde werd de Gouverneur Dubbelbock van Lindeboom, vierde Zeeburg Dubbelbock, vijfde Johannieter van Jopen en zesde de IJsbock van SNAB.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.