Belastingdienst

Dit schreef de NRC in 2001 over Jenny Thunnissen:

Een directeur-generaal in slobbertrui en legging.
Aan het hoofd van `de beste belastingdienst van de wereld’ staat een vrouw die zichzelf niet-ambitieus, lui en gemakzuchtig noemt. Een portret van directeur-generaal Jenny Thunnissen, in de drukste week voor de Belastingdienst.
Alles lijkt terloops te gaan in het leven van Jenny Thunnissen. Het grote plan is nooit getrokken, functies en promoties nooit gepland. Krijg je kinderen, dan voed je die eerst netjes samen op en daarna pik je allebei je carrixc3xa8re weer op. Ambitie komt niet voor in het woordenboek van de directeur-generaal van de Belastingdienst. Emancipatie en feminisme evenmin. ‘Je vrouw-zijn is nooit een alibi’, zei ze ooit.
Al weer bijna 25 jaar loopt Thunnissen (48) rond bij de Belastingdienst. Ze noemt zichzelf nogal lui en gemakzuchtig. Weinig last van stress. ,,Ik zal nooit wakker liggen van de Belastingdienst”, zei ze ooit in een interview. Die laconieke houding heeft ze opgedaan tijdens haar eerste zwangerschapsverlof, 21 jaar geleden. ,,Toen ik na drie maanden terugkwam, lag 99 procent van het werk dat ik bij vertrek had achtergelaten er nog steeds. Veel dingen kunnen morgen ook, heb ik toen geleerd. Dat was heel ontnuchterend.”
Wouter Bos (Financixc3xabn), een van haar bazen, zegt dat ze ‘een goede dichteres’ is, ‘en een creatieve bulldozer’.

En dit staat er nu in de media (bron: NU.NL):

Parlementair onderzoek naar Belastingdienst nodig.
DEN HAAG – Er moet een parlementair onderzoek komen naar de kwaliteit van de Belastingdienst. … Dat vindt 59 procent van de bevolking, zo blijkt uit een representatieve steekproef van Bureau Consumentenonderzoek in opdracht van De Telegraaf.

Excuses na nieuwe problemen bij Belastingdienst.
DEN HAAG – Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financixc3xabn) heeft woensdag excuses aangeboden voor een nieuwe fout bij de Belastingdienst, waardoor 730.000 mensen hun belastingaangifte opnieuw moeten insturen.

Belastingdienst blundert in onderzoek zwart geld.
AMSTERDAM – De Belastingdienst heeft per ongeluk gevoelige informatie openbaar gemaakt over een onderzoek naar Nederlanders met zwart spaargeld in Luxemburg.

Belastingdienst blundert met teruggaaf zorgpremie.
DEN HAAG – De Belastingdienst heeft een computerfout gemaakt rond zorgpremies, waardoor een aantal mensen ten onrechte kan denken dat ze geld terugkrijgen. … Het gaat om de werknemers van ongeveer duizend werkgevers.

Softwareproblemen Belastingdienst liggen in het verschiet.
AMSTERDAM – Belastingbetalers moeten de komende drie tot vijf jaar rekening houden met fouten in hun aanslag. … Het computersysteem van de Belastingdienst gaat vastlopen.

VVD wil top Belastingdienst onder curatele.
DEN HAAG – De ambtelijke leiding van de Belastingdienst moet onder curatele worden gesteld zodat bij de dienst de boel snel op orde kan worden gekregen. … Daarnaast is een "pas op de plaats" noodzakelijk en kan het niet zo zijn dat de fiscus nog nieuwe taken op zich neemt.

Wordt het niet eens tijd dat de directeur-generaal ter verantwoording geroepen wordt? Een directeur bij een commercieel bedrijf was er al lang uitgevlogen, maar kennelijk kan iemand die dergelijke wanprestaties levert bij de overheid gewoon blijven zitten!

Advertisements

2 thoughts on “Belastingdienst

  1. Het heeft wel xc3xa9xc3xa9n voordeel: door deze toestanden bij de Belastingdienst, hebben ze nu ook het rekeningrijden afgefloten.
    Je oldtimer zou toch net belastingvrij zijn en dan komt er ineens rekeningrijden, kun je alsnog betalen.

    Ieder nadeel heb ze voordeel!

    Rigo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s