Vista

Consumentenbond: ‘Vista geen volwaardige vervanging XP’

In vier weken tijd heeft de Consumentenbond 4200 klachten ontvangen over Windows Vista. De bond noemt het OS ‘nog geen volwaardige vervanging van XP’.

De Consumentenbond opende op 10 augustus het Meldpunt Windows Vista, waar gebruikers problemen met Microsofts nieuwste besturingssysteem konden aanmelden. Meest gehoorde klachten zijn volgens de Consumentenbond het niet goed functionerende software en randapparatuur die het laat afweten. Daarnaast kwamen veel klachten binnen over vastlopende en trage computers. Ook ervaren veel klagers Vista’s netwerkverbindingen als onbetrouwbaar, waarbij vooral draadloze wifi-verbindingen het regelmatig zouden laten afweten.

Volgens de bond is Vista geen ‘volwaardige vervanging’ voor Windows XP, en kunnen tevreden XP-gebruikers de koop van Vista maar beter uitstellen. Kopers die een nieuwe pc willen aanschaffen zouden goed moeten nagaan of hun hardware en software compatible is met het OS. De Consumentenbond zegt in een brief er bij Microsoft op aan te dringen dat ontevreden Vista-gebruikers kosteloos terug moeten kunnen gaan naar Windows XP. Daarnaast wijst de belangenbehartiger voor consumenten naar alternatieve OS’en, zoals Ubuntu of Apple OS X.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s