Bloemendaal aan Zee

Dagje strand. Parnassia – Bloemendaal. Leuk want daar mag de hond ook nog los wandelen. En wat zien we daar (behalve veel zand en water)? Een aparte parkeerplaats alleen voor motoren! Keurig met varkensruggen afgeschermd tegen opdringerige automobilisten.

P voor motoren.

Advertisements

2 thoughts on “Bloemendaal aan Zee

 1. Zijn dat nu varkensruggen?
  Volgens mij was dat heel iets anders.

  Kijk eens hier http://www.biologischevarkens.nl/het_varken.htm en speciaal voor Simon Beer http://www.hetrozevarken.nl/ en ook eens hier kijken http://www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&n=897

  Telkens weer als ik in een land vertoef waar men verzot is op veel vet schapenvlees, en dat is nogal geregeld het geval, vraag ik me af: was is er toch mis met volken die het nobele varken verafschuwen? Wat heeft het zwijn misdaan? Waarom hebben Mozes en Mohammed Vriend Knor op hun zwarte lijsten geplaatst?

  Alle xe2x80x98spijswettenxe2x80x99 berusten op achterlijkheid. Wordt het voor de lamsvolken geen tijd het heden te begroeten en hun xe2x80x98spijswettenxe2x80x99 te verklaren tot wat ze zijn: historische curiositeiten? Weten de verstokte varkenshaters niet dat er weinig delicaters bestaat dan gedroogde of licht gerookte ham? Om nog te zwijgen van Eisbein of een knapperig gebakken speklapje. Begrijp me goed: zorgvuldig gegrilde lamssjasliek is lekker, zelfs krokant lamsvet, door sommigen van mijn lamsvrienden likkebaardend aangeduid als xe2x80x98wit vleesxe2x80x99. Maar niet elke dag.

  Er zijn volken die geen paardenvlees eten omdat ze het paard beschouwen als een edel dier (de Britten, de Spanjaarden). Andere volken eten juist wxc3xa8l paardenvlees omdat ze het paard beschouwen als een edel dier (de Mongolen, de Kirgiezen, de Kazakken). En er zijn volken die paardenvlees eten omdat ze het lekker vinden (de Fransen, de Belgen, de Nederlanders – vroeger). Ik kom nooit in India en heb dus gelukkig geen ervaring met lieden die het rund als heilig beschouwen. Het moet niet gekker worden. Wat kan er heilig zijn aan een koe? Zouden er ook volken bestaan die geen kip eten omdat iemand ooit heeft gezegd dat die goddelijk is of juist verderfelijk?

  Een van de leukste dingen van de Chinezen is dat ze alles eten.

  Weet je nog… die ambulance bij het nieuwe Chinese restaurant in Hoorn?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s