Edersee

Ook bij de Warsteiner Brau A.G. wordt op de kleintjes gelet. De bezoekers mochten / moesten zelf hun bier tappen. Spaart mooi weer een kelnerin uit. Rogier van Diesfeldt probeert hier twee biergpulletjes te vullen. Dat viel nog niet mee, want het duitse bier schuimt nogal (daar weet Simon bier alles van, maar dat verhaal is op de Skyfinger Roadshow CD’s te beluisteren).

Omdat Warstein niet ver van de Edersee ligt, besloten we om daar ook maar een kijkje te nemen. Dick Wolthuis is daar tijdens een Harley treffen in 2004 geweest en had ons aangeraden om daar vooral even langs te rijden. En inderdaad het is een prachtige omgeving. De Edersee zelf is een gigantisch stuwmeer ontstaan door de stuwdam die in de rivier de Eder aangelegd is.

De Edersee.

Advertisements

One thought on “Edersee

  1. Simon Beer had gehoord dat een oranje hesje in Duitsland verplicht was tijdens pech, bijvoorbeeld bij het wisselen van een wiel. Toch blijkt dit niet juist te zijn. Lees onderstaande:

    Is het verplicht… bij pech langs de weg een veiligheidshesje / een gevarendriehoek/ een jerrycan benzine / een verbanddoos bij me te hebben?

    Een hesje is in Duitsland niet verplicht, maar uiteraard wel zo veilig. Gebruik maken van de vluchtstrook omdat u zonder benzine staat is strafbaar, u kunt hier een boete voor krijgen. Het is verplicht een verbandtrommel en een gevarendriehoek in uw wagen te hebben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s