Recepten – Apfel Strudel

Apfel StrudelBelangrijkste is het deeg. Daarom liever geen bladerdeeg, maar zelf handgekneed deeg maken metbroodkruimels (Semmel Brxc3xb6sel), suiker en boter (margarine).Een doek met meel bestrooien en daarop deeg uitrollen. Deeg insmeren met olie.Daarna deeg tot de helft met broodkruimels en poedersuiker bestrooien.Op de andere helft de vulling van appel, suiker, rum, en kaneel aanbrengen. Kleine rand deeg open laten. Vervolgens oprollen, aan elkaar plakken (op de open rand) en bakken. 1 of 2 eieren + beetje melk roeren. Tijdens het bakken steeds een beetje van dit mengsel op deApfel Strudel kwasten.Tijdens het afkoelen een natte doek over de Strudel leggen om uitdrogen te voorkomen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s